Protocol riguros de păstrare a câmpului operator steril.

În cadrul intervențiilor chirurgicale coordonade de Dr. Odor Alin pregătirile preoperatorii sunt respectate cu strictețe prin amplasarea echipamentelor de protecție sterile de unică folosință.

Tratamente parodontale

Tratamentul parodontal stă la baza oricărei terapii de reabilitare orală completă. Fie că vorbim de terapii odontale, endodontice, ortodontice, chirurgicale, implantologice și nu în ultimul rând de cele protetice, succesul acestora nu poate fi garantat fără această terapie parodontală. De cele mai multe ori tratamentul parodontal este etapizat și se adresează tuturor structurilor ce învelesc dintele și implantul dentar (mucoasa gingivală și structurile osoase). În cadrul terapiei parodontale sunt incluse o serie de manopere: chiuretajul parodontal în câmp inchis (minim-invaziv) și deschis; repoziționările gingivale (tratamentul retracțiilor gingivale); grefele gingivale; regenerări osoase și implanturile dentare. 

Dr. Alin Odor Facebook page

Intervenții chirurgicale cu grad înalt de dificultate

Aditie osoasa Constanta

Repoziționarea și grefa de gingie

Tratament parodontal asistat laser

Reprezintă singurele terapii eficiente în tratamentul retracțiilor gingivale cu rezultate stabile pe termen lung. Datorită tehnicilor de microchirurgie plastică parodontală gradul de acoperire a retracției gingivale este de aproape 100%.

Tratamentul parodontal asistat laser este utilizat cu succes în terapia inițială antimicrobiană atât în cazul gingivitei, parodontitei cât și a periimplantitei. În urma cercetărilor personale, Dr. Odor Alin a dezvoltat și cercetat două protocoale parodontale laser non-invazive pentru prima dată raportate la nivel mondial. Acestea reușesc să elimine o cantitate semificativă a bacteriilor parodontopatogene în comparație cu alte tehnici și protocoale convenționale. 

Situație inițială

 

 

Osteointegrarea implantului și conformarea gingivală

 

Aspect radiologic preprotetic

 

Măsurarea osteointegrării implantului

 

Lucrare protetică definitivă din zirconiu

 

Terapia implanto-protetică

Rezultatul terapiei implanto-protetice este condiționat de o serie de factori ce aparțin atât stării de sănătate a pacientului, dar și de pregătirea și experiența medicului. Un alt factor decisiv îl reprezintă echipamentele și calitatea materialelor utilizate în terapia implantară. Dr. Odor Alin utilizează o gamă variată de implanturi ce prezintă caracteristici unice și metode de ultimă generație de a măsura stabilitea și osteointegrarea implantului dentar. 

Intervenții chirurgicale cu grad înalt de dificultate

Lucrări pe implanturi în 24h datorită technologiei CAD-CAM

Reabilitări orale complexe

În cadrul acestor cazuri clinice Dr. Odor Alin aplică toate noțiunile de parodontologie, chirurgie orală, implantologie, restaurare odontală, protetică dentară și estetică facială pentru a obține un echilibru între funcționalitate și estetică.

Implant Dentar Constanta

Situație inițială

 

Aspect dinte mobil

 

CBCT (aspect radiologic al defectului parodontal)

 

După regenerarea osoasă plasarea a două implanturi dentare

 

Regenerarea țesuturilor periimplantare prin intermediul blocurilor osoase și prin grefă de gingie

 

Aspect înainte și după terapia implanto-protetică

 

Regenerarea țesuturilor parodontale și periimplantare

Succesul pe termen lung al terapiei protetice este dependent de calitatea și cantitatea țesuturilor parodontale și/sau periimplantare. Deficitul acestor țesuturi produce un dezechilibru cu consecințe negative asupra viabilității lucrărilor protetice și nu numai. "Gold standard-ul" în regenerarea țesuturilor osoase și gingivale este reprezentat de materialul autolog (propriu al pacientului), existând totuși și situații particulare ce impun utilizarea materialelor de altă origine. Dr. Odor Alin adoptă acest concept prin utilizarea diferitelor tehnici de augmentare gingivală și ososasă cu rezultate sigure și stabile pe termen lung.

În cadrul acestor cazuri clinice Dr. Odor Alin aplică toate noțiunile de parodontologie, chirurgie orală, implantologie, restaurare odontală, protetică dentară și estetică facială pentru a obține un echilibru între funcționalitate și estetică.

© 2020 Dr. Alin Odor MSc. PhD. Copyright

Programări:

Clinica Radius Dent 

0756 353 167

Bd. Ferdinand 47, Constanța

Specialist Parodontologie Implantologie Terapie laser

Contact

contact@dralinodor.ro

 

Dr. Alin Odor Facebook page