Implantologie dentară ghidată de la simplu la complex

Ce reprezintă implantologia dentară ghidată?
#ALL ON X
#GHID CHIRURGICAL
#COROANE PE IMPLANT
Implantologia dentară ghidată se referă la utilizarea tehnologiei avansate pentru a planifica și efectua procedurile de implant dentar într-un mod precis și sigur. Această abordare implică utilizarea unui software specializat și a tehnicilor de imagistică pentru a crea un ghid tridimensional pentru poziționarea implantului dentar în osul maxilar sau mandibular.Dr. Alin Odor folosește cu succes chirurgia ghidată în aproape 100% din cazurile de inserare a implanturilor dentare, fără a supune pacientul la operații lungi și stresante, eliminând eroarea umană.Pentru inserarea implantului dentar există o multitudine de factori ce influențează rata de succes pe termen lung al acestuia, precum:
  • Cantitatea și calitatea osului și a gingiei;
  • Poziția și axul de inserție;
  • Spațiul protetic restant;
  • Distanța față de formațiunile anatomice importante.
Pentru a putea fi respectate toate aceste aspecte în condițiile implantologiei clasice, medicul trebuie să planifice și să analizeze milimetric (câteodată micronic) atât preoperator, cât și intraoperator pentru a putea insera un implant corespunzator din punct de vedere implanto-protetic. Toți acești factori reprezintă un stres suplimentar pentru medicul dentist în momentul intervenției de inserare a implantului dentar.
Prin chirurgia ghidată evităm complicațiile imediate și cele pe termen lung ce pot apărea în urma inserării incorecte a unui implant dentar.
O etapizare și o planificare de ultimă generație în implantologia modernă, bazată pe experiența și cunosțințele dobândite, îmi oferă posibilitatea de a preîntâmpina orice incovenient sau eroare pe tot parcursul procedurii cu o acuratețe micronică.Dr. Alin Alexandru Odor
profile
image
imageimage